Selecteer een pagina

De rest van de ijsberg

‘Ga ik dit echt doen?’ Deze gedachte is vaak door mijn hoofd gegaan de afgelopen tijd. En ja, ik heb besloten dat ik dit echt ga doen.  Ik ben ervan overtuigd dat je de ideeën die je krijgt niet voor niets krijgt. Daar moet je iets mee doen. En het minste dat je kunt doen is onderzoeken of een idee echt zo goed is als je zelf denkt.

Dat is voor mij niet anders. En dus ga ik het experiment aan. Het experiment dat écht bloggen heet. Niet zakelijk bloggen. Niet strategisch bloggen. Want eerlijk gezegd word ik zelf al moe bij het idee dat ik een blog over ‘5 tips om aan storytelling te doen als je geen schrijver bent’ te schrijven. Dat wil ik niet en daar ligt ook niet mijn kracht.

Dat is waarschijnlijk ook de reden dat dit blog nog niet zo consistent en consequent van de grond is gekomen zoals ik zou willen en dat heel blogposts nooit geschreven zijn. En dus ga ik de lat voor mezelf verleggen. Lager omdat ik niet meer binnen een bepaald zakelijk stramien wil bloggen en hoger omdat ik iets ga doen wat ik ontzettend spannend vind.

Vanaf nu ga ik namelijk de rest van de ijsberg aan je laten zien.

Ik typ dit met het hart in mijn keel, zo spannend vind ik het. Maar de woorden vliegen uit mijn vingers, over het toetsenbord en zonder moeite naar mijn beeldscherm. Ik kan dit.

De rest van de ijsberg? Ja, de rest van de ijsberg die onder het topje zit. Het topje dat je meestal te zien krijgt als je op social media kijkt. Het topje waarin alles goed lijkt te gaan. Het topje waardoor het lijkt alsof iemand ‘overnight succes’ heeft geboekt. Het topje dat alleen de leuke #lovemylife #lovemyjob kant laat zien. Het topje dus welteverstaan.

Want daaronder zit een berg twijfels, vallen en opstaan, huilmomenten, knikkende knieën, experimenten, #fails, baaldagen, dagen waarop ALLES mis lijkt te gaan, schuldgevoelens omdat je te weinig tijd aan je man en de kinderen besteed, schuldgevoelens omdat je te weinig tijd aan je bedrijf besteed, ballen die je niet meer in de lucht kunt houden en dus alle kanten opvliegen, bergen mails waar maar geen einde aan lijkt te komen en nog meer twijfels aan jezelf, je ideeën en je leven.

Maar er is nog meer: leermomenten, doorzettingsvermogen, een missie, een droom, nieuwe spannende plannen, grenzen aangeven, volgeschreven dagboeken met nieuwe inzichten, een fijn netwerk, samenwerkmomenten, pure blijheid, vertrouwen, lef tonen, je hart volgen, tranen van geluk en het gevoel dat alles klopt en is zoals het moet zijn.

Dit is voor mij de rest van de ijsberg en ik wil je laten zien hoe die er voor mij en mijn bedrijf uitziet. Dit blog wordt eerlijk & heerlijk en down & dirty. Het gaat mijn reis als Ondernemer met Hart & Lef verslaan en de stappen die ik tijdens die reis op mijn Stoute Schoenen zet, laten zien.

Ik hoop dat je bij me blijft en meeleest met mij en mijn avonturen. Ik weet nog niet precies waar dit blog ons gaat brengen, maar één ding weet ik wel: je zult een hoop  herkennen en zien dat je niet de enige bent met jouw gevoelens, worstelingen en twijfels.