Droom mooie dromen en volg je hart

Het is één van mijn favoriete momenten van de dag. Het moment voordat ik in slaap val. Zwevend tussen waak en slaap kan ik zijn wie ik wil zijn en doen wat ik wil doen.  Veilig in mijn bed met alleen mijn diepste verlangens en een rijke fantasie als gezelschap bedenk ik er op los. Ik ontmoet schrijvers en filmsterren, eet soms wel 100 taartjes, ben een kei in karaoke, koop 3 nieuwe garderobes en organiseer fantastische feesten in New York met allemaal lieve mensen om me heen. Heerlijke onbezorgdheid mengt zich met een hebberigheid die ik in het dagelijkse leven niet van mezelf ken. Mijn geest krijgt de ruimte om te spelen en dat is voor mij pure ontspanning.

Afdwalende gedachten


Mijn fantasieën nemen ook wel eens een loopje met me. Zo sta ik het ene moment nog vrolijk samen met Matt Damon op de rode loper van de Oscar uitreikingen en twee tellen later zijn mijn gedachten al afgedwaald naar de afterparty, waar ik in een goed gesprek met Oprah verwikkeld ben. Oprah, de vrouw die zonder achternaam door het leven kan. De vrouw die miljoenen andere vrouwen geïnspireerd heeft om hun eigen leven te leiden. De vrouw die mij geleerd heeft dat jij de enige bent die verantwoordelijk is voor jouw leven en dat je altijd het recht hebt om van gedachten te veranderen als dat leven niet bij je past. Oprah is voor mij de ultieme dromenjaagster en een groot voorbeeld als het gaat om het erkennen van mijn eigen verlangens.

Op de bank bij Oprah


Van rijke fantasie zijn we aangekomen bij mijn grootste dromen. Ik krijg een uitnodiging voor Oprah’s ‘Super Soul Sunday’ show om te komen vertellen over de boodschap die ik de wereld mee wil geven. Eenmaal bij Oprah op de bank vertel ik over hoe belangrijk het is dat je dicht bij jezelf blijft in de keuzes die je maakt in je leven en voor je werk; Droom mooie dromen en volg je hart. Ik vertel hoe fijn het is om dingen te doen die écht bij je passen. Dingen die je blij maken, simpelweg omdat ze je talenten tot volle glorie laten komen. Hoe je weet dat je op de goede weg zit als je ogen gaan glimmen terwijl je vertelt over je droom. Dat gevoel van ‘dit klopt gewoon’, dat gevoel gun ik iedereen.

En jij? Waar gaan jouw gedachten naartoe voordat je in slaap valt? Weet jij al waar jouw ogen van gaan glimmen of welke boodschap jij aan de hele wereld zou willen vertellen?

. Niet meer en ook niet minder.