‘ik wil bij jou mama’ – Over prioriteiten en het leven dat ik wil leiden.

Met een vakantie in het vooruitzicht en een bijbehorende to do list waar je u tegen zegt stond ik eerlijk gezegd niet te springen toen ik erachter kwam dat mijn jongste dochter, Pieke,  koorts had. Het kolkte in mijn hoofd  van alle scenario’s en ‘moetjes’, als een woeste zee: Hoe gingen we dit regelen en kon ze misschien toch niet naar opvang?

Wacht…wat? Overwoog ik nu echt om mijn zieke kind naar het kinderdagvervblijf te brengen zodat ik kon gaan werken?

Even terug naar mijn prioriteiten.

Lou Niestadt van de wild & Free Society heeft altijd prachtige mantra’s waar ik me aan vast kan houden op het moment dat het ‘echte leven voor de deur staat’ zoals zij dat zo mooi zegt. Een van haar wijsheden is dat levende dingen voor dode dingen gaan. Altijd.

Natuurlijk, mijn bedrijf loopt niet weg en mijn dochter maakt onderdeel uit van het selecte groepje van allerbelangrijkste mensen uit mijn leven. Dat was de eerste reddingsboei in de zee van mijn integriteit die ik vast kon pakken.

Daarna dacht ik aan het verhaal van mijn vriendin. Zij komt uit een ondernemersgezin en vroeger ging het bedrijf regelmatig vóór en schoot zij er als kind bij in. En omdat zij heel goed wist hoe dat voelde en dat absoluut niet wil voor haar gezin en kinderen, maakt zij nu hele andere keuzes. Daarin vormt ze echt een enorme inspiratiebron voor mij. Reddingsboei nummer twee omarmde ik stevig.

Langzaam begon ik weer vaste grond onder de voeten te krijgen. En hoewel de zeebodem nog wat modderig was en mijn hoofd het werk nog niet helemaal los kon laten, kreeg ik een laatste reddingsboei toegeworpen.

‘Ik wil bij jou mama’, klonk een zielig stemmetje vanaf de bank. Op eigen kracht kon ik de laatste stappen zetten aan wal van  het vaste ‘hier moet ik nu zijn’ land. Ik besloot mijn energie de rest van de dag te besteden aan degene die mij het hardste nodig had en terwijl ik op de bank plofte zei ik. ‘Ik wil ook bij jou Pieke’.